JK10 IF - Vartofta SK

JK10 IF - Vartofta SK

JK10 IF P35 - Vartofta SK 0-2 (0-1) Det blev en förlust för våra veteraner hemma mot Vartofta. I en jämn match där JK10 kanske hade lite mer spel men Vartofta visade effektivitet när man toga var på de lägen som uppstod.

Ja våra veteraner fick verkligen slicka sina sår efter dagens drabbning  mot Vartofta. Tyvärr så hände en tråkig sak i inledningen av matchen. Vid en oattackerad vändning med bollen så gick troligtvis hälsenan av för en Vartoftaspelare och det blev till att tillkalla ambulans. Vi hoppas givetvis att det inte var så illa att hälsenan gått av men det såg tyvärr inte bra ut.

Om vi går över till matchen så var den tämligen jämn. Första halvleken var ganska chansfattig överlag. Om det berodde på att försvaren tog ut varandra eller om det var ett taktiskt rävspel låter vi var osagt men det var ganska chansfattigt.
Vartofta lyckades ändå ta ledningen efter dryga 10 minuters spel efter att JK10 missat ett uppspel. Bollen hamnade hos en Vartofta spelare långt nere vid hönflaggan på JK10:s vänsterkant. Ett lurigt inlägg slogs in och vi bortre stolpen dök en Vartoftaveteran upp och nickade ostört in 1-0.
Våra blåsvarta veteraner jagade nu kvittering och det fanns möjligheter. Tyvärr så hade vi inte riktigt marginalern med oss plus att vi ofat ville spela bollen ända in i mål istället för att helt enkelt dra dit bollf-n i nätet. Det är banne mig lika snyggt ibland med en riktig strut istället för passningar ända in på mållinjen.
Vartofta som hade med sig 6 avbytare var faktiskt ganska bra och man jobbade hårt i sin defensiv. Där var det ingen som släpade skorna efter sig inte.
Det normalt sett ganska effektiva JK10 hittade inga öppningar i det täta Vartoftaförsvaret. 1-0 stod sig i paus.

I den anadra halvleken så var det JK10 som tog hand om taktpinnnen lite. men ändå var det gästerna som hittade fram till ett läge där en Vartofta spelare drog på ett vådaskott från 25-30 meter som seglade in strax under ribban i måle och 2-0 till "Falköpningspöjka" var ett faktum. 
Nu var goda råd dyra. Det är märkligt hur fort 30 minuter rinner iväg av en veteranhalvlek när man jagar reduceringar. Annars kan det verka som klockan stannat om man råkar leda med nåt mål.
JK10 var det bättre laget under andra halvleken men vi lyckades aldrig hitta blottorna i ett homogent Vartoftaförsvar. Det skapade en del tillbud men vi lyckades inte hitta rätt med avsluten eller sista passningen. Vartofta kontrade på oss vid ett par tillfällen och man kunde med bättre skärpa i avsluten avgjort matchen.
2-0 till Vartofta stod sig tiden ut och ett deppigt veteranlag linkade lite skadeskjutna av Jungavallens väldigt fina matta med en förlust i minnet efter en hård drabbning.

Om vi skall ge oss på att summera denna match så var det helt enkelt så att det inte var vår match idag. Vartofta var bra och man hade några rriktigt bra spelare som jobbade över stora ytor. Tycker ändå att vi borde satt nån balja med tanke på det spelövertag vi krigade till oss i framför allt andra halvlek. 
Nu var skärpan inte riktigt på plats samtidigt som mötte ett stabilt Vartofta. Tycker kanske inte att vi kommer upp i vår normala standard idag. Om det berodde på oss eller motståndarna låter jag vara osagt. Det är fritt att spelkulera....
Nu gäller det att ladda om batterierna och läka våra skadeskjutna kroppar till derbyt borta mot Levene/Skogslunds IF på tisdagen den 18:e juni. Då får vi stötta våra gamlingar igen.

Laget:
-----------------------
Jens Berntsson
Andreas Gustafsson
Andreas Andersson
Claes Hjalmarsson
Erik Berggren (V)
J-O Widing
Johan Sahlberg
Stefan Folke
Sami Tietäväinen
Jonas Strömfeldt
Daniel Stensson
Marcus Tapper