Halvorstorps IS - JK10 IF

Halvorstorps IS - JK10 IF

Halvorstorps IS - JK10 IF P35 0-2 (0-2) Det blev en seger i premiären för våra veteraner. En stark insats med tanke på att vi gick på skyddsjakt på avdankade stjärnor från svunna tider. Då var det gött och se Andreas Welander efter 20 år utan boll!

Arkivbilden ovan: Johan Sahlberg var bra idag och nickade även snyggt in 2-0 målet!

Det var ett glatt "gubbgäng" som lite sent kom iväg till Trollhättan för match mot Halvorstorp! För de flesta så var det nog 7-8 månader sedan de rörde lädret så risk för ringrost anades.
Av dett märktes det inte mycket av när matchen väl drog igång några minuter efter utsatt tid. Uppvärmning som alla säger är så jäkla viktig fanns det tyvärr inte tid till utan "ut och kör gubbar" var parollen för dagen.
Och som det kördes! JK10-veteranerna rivstartade likt en frustande bistucken tjur och redan efter 6 minuters spel så var det 1-0 till de blåsvarta. Det var ett rasande grant anfall där Jimmy Evaldsson i bästa Messi-stil känsligt chippade fram bollen till urkraften Putte Törnberg som drog till med vänstern och bollen borrade sig in vid den högra stolproten.
Så långt så var JK10 det bättre laget. Man hade kostat på sig att missa ett halvt friläge innan.

JK10IF-Byttorps_IF_04.jpg
Arkivbild: Putte Törnberg blev sin vana trogen målskytt idag!

Ett lite yrvaket Halvorstorp började så sakteliga att vakna upp ur startblocken och jobbade sig mer och mer in i matchen. Man hade ett par riktigt vassa killar!!! som var rappa som attan. Vänsterbreddaren körde gatlopp på sin vänsterkant och nyinkallade Andreas Welander fick bekänna färg omgående, trots att han inte spelat fotboll på 20 år. Andreas skötte uppgiften med verklig bravur och förtjänade tapperhetsmedalj av ädlaste valör för sitt uppoffrande spel som högerback.
Halvorstorp skapade faktiskt ett par riktigt vassa lägen men Mats Bergman fick göra skäl för traktamentet genom ett par vassa parader i bästa "Rio-Kalle" stil.
Dryga fem minuter innan paus så jobbade de blåsvarta till sig en hörna. Claes "Clabbe" Hjalmarsson stegade stolt som en matador fram för att slå hörnan. En perfekt slagen hörna av Clabbe landade likt en brevduva på Johan Sahlbergs panna och Johan styrde helt obevakad in bollen i tom bur. Nu påstår J-O att det var tack vare att fyra man klättrade på hans rygg som Johan blev så fri som han blev. Vi söker febrilt efter videoupptagningar för att få detta påstående besannat.
2-0 stod sig i paus och efter en ganska jämn första halvlek så var det väl inte helt ologiskt även om Halvorstorp brännt ett par vassa lägen.

I den andra halvleken så fick vi försöka oss på ett taktiskt drag. Vi droppade ner med en forward lite för att ge lite bättre stöd till mittfältet då Halvorstorp ägt mittfältet de sista 8-10 minutrarna av första halvleken.
Ett taktiskt genidrag kan tyckas då vi faktiskt stängde mittfältet lite bättre. Nu var det nog tyvärr så att vi inte riktigt orkade hålla uppe laget under den andra halvleken utan Halvorstorp fick ett bra grepp om spelet under den resterande delen av andra akten.
Vi med blåsvarta tröjor orkade bara skapa någr sällsynt sporadiska lägen men när vi väl fick upp laget så var vi vassa.
Halvorstorp jagade reducering men när man tryckte på som mest då klev Mats Bergman in i handlingen på allvar och gjorde några riktigt matchavgörande räddningar.
Trots att Halvorstorp tryckte på bra på slutet så orkade man inte forcera den mycket stabilt spelande JK10-muren och 2-0 segern till "Slättens Inter" var ett faktum.

För att summera denna match så kan vi bara hylla dessa hjältar för en heroisk insats och en mycket hög offervilja för att försvara våra blåsvarta färger.
Trots att vi var lite kort på manskap idag så stred vi oerhört tappert under andra halvleken då vi blev lite tillbakatryckta.
Vi måste dock framhålla vår första halvlek där vi lade grunden för denna seger idag. Då spelade vi stundtals riktigt bra. Vi har fått in nyttig förstärkning i targetplayern Jonas Strömfeldt som är vass på att låsa fast bollen i offensivt läge. Det gör att vi kan flytta fram laget (även om det ibland går långsamt).
Mats Bergman förtjänar högsta betyg i laget även om alla gjorde en strålande insats. Andreas Welander skall också hyllas som hoppar in och gör 60 tunga minuter på ett strålande sätt. Nyblivne 35-åringen Sami Tietäväinen gjorde debut i P35 och var riktigt alert idag. Han gjorde ett strålande jobb på sin vänsterkant.
Sen måste vi nämna målskyttarna idag. "Utan målskyttar ingen seger" kan man kort sammanfatta fotbollens ädla konst. 
Närmast väntar en tuff drabbning på måndag mot Örslösa/Söne på Nya IP i Kvänum. Då hoppas vi publiktillströmningen blir monumental.

Målen: Patrik "Putte" Törnberg (6), Johan Sahlberg (24)

Laget:
----------------------
Mats Bergman
Kent Johansson
Claes Hjalmarsson
Johan Sahlberg
Jan-Erik Eriksson
Andreas Welander
Jimmy Evaldsson
J-O Widing
Sami Tietäväinen
Jonas Strömfeldt
Patrik Törnberg
Jens Berntsson