JK10 IF - Källby IF

JK10 IF - Källby IF

JK10 IF A - Källby IF A 7-1 (4-0) Det blev en ganska komfortabel seger för herrarna i första matchen för säsongen. Efter en lång och tuff träningsperiod bakom oss och det var med positiva känslor som vi gick in till denna match.

Efter en lång och ganska tuff försäsong så var det äntligen dags att börja med matchandet. I första matchen så var det Källby IF som traditionsenligt stod för motståndet. Vi brukar möta Källby och det är alltid trevligt att möta Källbygrabbarna som äör en klubb som påminner mycket om vår egen förening. Man bygger mycket av verksamheten på egna produkter och har fött upp många mycket kompetenta spelare som just nu kanske finns i lite andra klubbar. Idag var det två riktigt unga lag som sprang ut på Bendersvallen i ett fantastiskt solsken. JK10 mönstrade idag hela 19 spelare i truppen och det byttes en hel del. Nästan halva JK10:s laguppställning bestod av spelare under 20 år. Vi har en bra återväxt just nu.

Om vi går över till matchen så blev det aldrig nån riktig spänning. JK10 var ett nummer större i det mesta och när det stod 3-0 redan efter 19 minuters spel så var matchen i praktiken avgjord. Ett orutinerat Källbylag orkade helt enkelt inte stå emot det betydligt tyngre JK10 som ganska tidigt började trycka ner Källby. 
Mattais Andersson gjorde 1-0 redan i den 9:e minuten efter ett riktigt snyggt anfall på vår vänsterkant där Arvid Bergman fick ganska fria tyglar.
2-0 kom efter 11 minuters spel när Tony Berntsson förvaltade ett friläge efter enm snygg framspelning av Anton Hjalmarsson.

JK10IF-Kallby_IF_03.JPG
Tre av dagens målskyttar på bild. Från vänster Jakob Berggren och tvåmålskyttarna Tony Berntsson och Mattias Andersson!

Så långt hade Danne i JK10-målet knappt rört bollen. När sedan Mattias Andersson dundrade in 3-0 i krysset åter efter ett snyggt anfall på vänsterkanten så var det lite ridå ner för ett väldigt ungt Källby som hade märkbart svårt att få igång nåt spel på offensiv planhalva. Ett hårt arbetande JK10-försvar var kanske bidragande.
I minut 33 så kom även 4-0 när Tony Berntsson rakade in en målvaktsretur efter att Arvid Bergman brutit in från sin kant och avslutat.
JK10 fortsatte att hålla i taktpinnen och Källby stressades ofta till misstag på egen planhalva och därifrån kunde vi ställa om till anfall.
Som nämnts ovan så kom vi till spel med 19 spelare och byttes en hel del från minut 30 och framåt. 
4-0 stod sig i halvlek och det var kanske lite i underkant och vi boprde nog tagit var på de klara målchanserna på ett bättre sätt.

I den andra så var det fortsatt JK10 som styrde spelet även om Källby fick lite mer att säga till om. 
5-0 kom redan i den 49:e minuten och det var Jakob Berggren som avancerade in från sin högerkant och med höger yttersida limmade upp bollen i vänstra krysset. Riktigt snyggt faktiskt och trots att Källbykeepern låg som en rem i luften så gick inget att göra åt det välplacerade skottet.
Källby inledde annars andra halvleken bättre och knappt 20 minuter in i den andra så kom reduceringen till 5-1 när vi gick bort oss lite i försvaret och en Källbyspelare fick möjlighet att lobba in bollen över en chanslös Hugo Wejsfelt-Borell.
Nu var kanske segern aldrig hotad för JK10 fortsatte att ta sig fram via kanterna. I den 70:e minuten så var det offensive högerbacken William Oskarsson som var uppe och slog ett hårt pressat inlägg. Där jobbade Arvid Bergman och David Lenhult hårt för att trycka in bollen. Nu tog bollen på en försvarare och in i mål men utan Arvid och Davids arbete framför mål så hade det nog inte blivit mål.
I den 84:e minuten så fastställde Pontus Eriksson slutresultatet till 7-1 när han som säker exekutor satte en straff i målet efter att Hampus Svensson blivit fälld. 
Det skapades några lägen ytterligare men 7-1 stod sig tiden ut.

JK10IF-Kallby_IF_16.JPG
En av JK10:s bättre spelare, Arvid Bergman (15) här i duell med Källbyspelarna!

Sammafattningsvis så kan vi konstatera att JK10 var minst ett nummer större än Källby idag. Det är tidigt på säsongen så man skall nog inte dra allt för stora växlar på detta resultat. Lagen brukar vara olika långt framme i träningen och tror att vi är lite längre fram träningsmässigt då vi tränat hårt och intensivt under Januari och Februari. Vi möter ju Källby i serien och vi kan nog vara säkra på att det kommer att bli en helt annan match i serien.
Idag var det periodvis ändå ganska stor skillnad mellan lagen. JK10-grabbarna känns betydligt tyngre och mer fysiska än Källby och vi hade helt enkelt ett klart högre tempo när vi växlade upp.
Det var många som var bra idag men vill framhålla Arvid Bergman på vänstrekanten. Han opererade stundtals fritt på kanten och med sin snabbhet och teknik så tog han sig ofta runt på kanten. Tror tre av de fyra första målen gick via vår vänsterkant.
Centralt så höll vi ihop laget på ett bra sätt och balansspelarna Hampus Svensson och Pontus Eriksson stängde effektivt av Källbys försök att ta sig fram centralt. 
Mattias Andersson som på allvar är tillbaka efter sin efterhängsna korbandskada fick idag förtroendet att spela på den offensiva centrala mittfältspositionen. Matte gjorde en riktigt bra insats och hans löpvillighet tillsammans med hans riviga spelstil gör det riktigt jobbigt för motståndarna. Insatsen kryddades också med två snygga mål. Matte är inte den mest frekventa målskytten och dessa två mål var kanske hans första i A-laget. Vi får forska lite runt detta.

Noterbart var att dagens domare 76-årige Lasse Sahlin inledde sin 55:e säsong som fotbollsdomare. Riktigt imponerande.

JK10IF-Kallby_IF_13.JPG
76-årige Lasse Sahlin på språng i matchen. Lasse som gjorde en stabil insats har ju rutin i mängder och sätter sig aldrig i kniviga situationer.
 
Närmast så drar DM-spelet igång och på söndag kl 18:00 möter vi Sandhem på Bendersvallen i Vara. Kom gärna och stötta!

Målen: Mattias Andersson (9, 19), Tony Berntsson (11, 33), Jakop Berggren (49), Självmål (70), Pontus Eriksson str (84)

Fler bilder från matchen »

Laget:
----------------------
1 Daniel Carlsson
31 Hugo Wejsfelt Borell
2 Mattias Andersson
3 Anton Hjalmarsson
4 Dennis Hjalmarsson
5 William Jungner
6 Olof Åkesson
7 William Oskarsson
9 Hampus Svensson (C)
10 David Lenhult
11 Pontus  Eriksson
12 Jakob Berggren
14 Nasim Heidari
15 Arvid Bergman
16 Erik Fritz
17 Tony Berntsson
18 Filip Jonsson
19 Najib Ibrahimi

Coacher:
Stefan Folke
Marcus Tapper
Johnny Oskarsson
Kenneth Haglund