Rackeby IK - JK10 IF

Rackeby IK - JK10 IF

Rackeby IK A - JK10 IF A 0-7 (0-2) Det blev en storseger i andra seriematchen borta mot Rackeby IK. Vi gör en riktigt bra match och det skall i sanningens namn sägas att segern definitivt var i underkant. Kändes bra att få igång målskyttet.

Det var ett taggat lag som åkte till Degeberg i Rackeby för säsongens andra seriematch. Det var nog många i laget som inte var riktigt nöjda med det vi presterade i premiären hemma mot Hangelösa. Man kände att det finns betydligt mer att plocka ut av laget.

Det syntes ganska omgående i matchen att Rackeby skulle få det jobbigt idag. Det var JK10 som tog tag i taktpinnen ganska omgående och man stressade ofta Rackeby till misstag i sina försök att spela upp bollen via mittfältet. Nu var det en väldigt ojämn och svårspelad plan som ställde till det en del ibland.
JK10 spelade stundtals riktigt bra och hittade ofta ytor bakom Rackebys försvarslinje via snabba bollar genom mittfältet. Dessa bollar rev upp djupa sår i Rackebys försvar. 
Det skapades mängder av högkaratiga lägen och att det var 0-0 efter dryga halvtimmans spel kan vi bara skylla på oskärpa i avslutningarna. 
Värsta missen stod nog Jakob Berggren för när han eftre dryga 20 minuters spel på nåt märkligt sätt lyckades få bollen utanför mål endast ett par meter ifrån öppen bur. Mattias "Matte" Andersson, nuvarande innehavare av "Årets Träben", började antyda att nomineringen mer eller mindre redan var över... he, he...  
Det var nästan ett under att det fortfarande var mållöst. Nu hade även Rackeby en riktigt vass chans efter en hörna när en JK10-försvarare räddade en nick på mållinjen. 
Man hade kanske ytterligare nåt halvläge men i övrigt så utsattes inte Danne i JK10-målet för några större prövningar. 
Men i den 37:e minuten så lossnade det äntligen. Det var via ett riktigt mönsteranfall som drogs upp via vär högerkant och bollen spelades upp på Tony Berntsson som lade en perfekt boll till Olof Åkesson som tog en perfrkt löpning och kunde enkelt rulla in bollen förbi en chanslös Rackebykeeper och 1-0 vara ett faktum. Skönt att äntligen spräcka nollan.

Rackeby_IK-JK10IF_09.jpg
Olof Åkesson grattas efter sitt 1-0 mål efter ett riktigt snyggt anfall!

Nu dröjde det inte mer än ett par minuter innan 2-0 målet kom. Det var en perfekt slagen hörna av Pontus Eriksson som Tony Berntsson nickade mot mål och där dök Hampus Svensson upp och styrde in bollen i mål.
2-0 stod sig i paus och det var egentligen ganska smickrande siffror för Rackeby då vi bränt mängder med chanser innan 1-0 målet kom.

JK10 rivstartade den andra halvleken och den var inte mer än 3-4 minuter gammal när Tony Berntsson fick en fin stickare och helt fri med Rackebykeepern så rullade han in 3-0 i en övergiven bur.
Detta var precis vad som behövdes för nu var det en kanonad mot Rackebymålet. 4-0 kom ett par minuter senare när Arvid Bergman får en fin boll av Tony Berntsson. Arvid avslutar säkert utan chans för hemmakeeprn.
JK10 fortsatte att ånga på och i den 52 minuten så kommer även 5-0 när Tony Berntsson i högerläge avslutar distinkt vid bortre stolpen efter en fin framspelning av Pontus Eriksson.
JK10 grabbarnba öste på rejält nu och tre minuter senare så fullbordade Tony Berntsson ett hattrick när han på en framspelning av Hampus Svensson kan trycka in 6-0 efter lite schabbel av Rackebymålvakten. Detta anfall startades via en väldigt snabb frispark av Jakob Berggren.

Rackeby_IK-JK10IF_22.jpg
Tony Berntsson stod för ett hattrick idag med sina 3 mål i andra halvlek!

Rackebylaget var helt paralyserat och i den efter dryga 62 minuters spel så kom även 7-0 när Olof Åkesson satte upp en perfekt stickare mot Arvid Bergman. Arvid sprintade lätt ifrån sin försvarare och satte enkelt 7-0 bakom en övergiven Rackebymålis.
Det var ett mäktigt ryck JK10-grabbarna stod för när man från minut 37:e till 62:a minuten gjorde 7 mål. Till saken hör att man hade 3-4 lägen ytterligare under denna period. Matchen var givetvis avgjord och det var inte lätt idag att möta ett löpvilligt och fysiskt starkt JK10. 
Sista 25 minuterna förblev mållösa men det saknades inte chanser. Rackeby spelade upp sig lite på slutet och man försökte stänga av ytorna lite bättre samtidigt som JK10-grabbarna kanske inte höll full fart på slutet. 
7-0 stod sig matchstiden ut och vi kan konstatera att vi gjorde en riktigt bra match idag. 

Sammanfattningsvis så får vi tacka samtliga i laget för en riktigt bra match. Vi gör det riktigt bra i 90 minuter och vi fortsätter att spela i högt tempo trots att vi inte får utdelning. När vi väl får utdelning så visar vi att när vi väl får vittring så blir vi svårslagna. Har lite svårt att bedöma Rackebys nivå men man hade en period när man inte riktigt var med i matchen. Om det berodde på dem själva eller att JK10-grabbarna var så mycket bättre helt enkelt får vi lämna åt andra att spekulera i.
Svårt att höja någon i laget men Arvid Bergman och Tony Berntsson var riktigt bra idag och man satte Rackebyförsvaret i arbete direkt från start. Sen gör Olof Åkesson åter igen en bra match tillsammans med Pontus Eriksson på mittfältet. I försvaret så agerar Filip Jonsson och Erik Fritz men pondus och är oerhört svårpasserade.
Närmast väntar ett hett derby hemma på Nya IP i Kvänum på fredag när Saleby IF gästar oss.

Fler bilder från matchen »

Målen: Olof Åkesson (37), Hampus Svensson (39), Tony Berntsson (48, 52, 55), Arvid Bergman (50, 62)

Laget:
------------------------
1. Daniel Carlsson (MV)
31. Hugo Wejsfelt Borell (MV)
2. Mattias Andersson
3. Anton Hjalmarsson (V)
4. Elias Ohlin Belfrage
6. Olof Åkesson
7. William Oskarsson
8. Erik Berntsson
9. Hampus Svensson (K)
11. Pontus Eriksson
12. Jakob Berggren
13. Arvid Bergman
16. Erik Fritz
17. Tony Berntsson
18. Filip Jonsson
19. Najib Ibrahimi

Coacher:
Marcus Tapper
Johnny Oskarsson
Kenneth Haglund