Kållandsö GoIF - JK10 IF

Kållandsö GoIF - JK10 IF

Kållandsö GoIF A - JK10 IF 2-4 (0-3) Det bkev en ganska stabil seger i det svåra bortamötet med Kållandsö. En match som JK10-grabbarna avgjorde innan halvtimman var spelad. Lite tung avslutnimng då vi drog på oss två utvisningar i andra halvleken.

Tuff bortamatch på Kristi Flygareafton på Hagavallen Kållandsö. Vi vet av hävd att matcher borta mot Kållandsö GoIF är jäkligt svåra matcher. Inför kvällens match så var det många som kände av en del nervositet med tanke på att det väntade en liten plan och ett normalt sett fysiskt Kållandsö.

Nu försvann nog mycket av nervositeten direkt i matchinledningen då det var JK10 som tog ett stadigt grepp om matchen ganska omgående. Det var ett aggressivt JK10 som satte hög press på Kållandsö som hade en del problem med att ta sig upp i planen. 
Redan i den 5:e minuten så kommer 1-0 till JK10. Det är ett uppspel mot Tony Berntsson som nickskarvar bollen vidare till Jakob Berggren som på helvolley avsluter med höger yttersida och trycketr upp bollen i högra krysset. Det var ett riktigt vackert anfall so resulterade.
JK10-grabbarna fortsatte att spela ganska bra och hade bra koll på mat chen redan från start. Man skapade ytterligare ett par bra lägen och vi minns när Arvid Bergman tog sig runt på vänsterkanten och slog ett bra inlägg där Tony Berntsson var före sin försvarare och nickade tätt över vänstra krysset.
I den 10:e minuten så stack Kållandsö upp i ett anfall och efter en frispark så blåste domearen för straff efter en nick från en Kållandsöspelare som tog på armen på en JK10-spelare. Kan tycka att det var en lite tveksam straff då handsen inte var självklar.
Nu klev Danne i JK10-målet fram och gjorde en riktigt bra räddning på den efterföljande straffen.
Detta gav givetvis extra energi åt JK10-grabbarna som satte en fortsatt hög press på Kållandsö. Man vann mycket bollar på mittfältet där vi kunde man ställa om. Kållandsö hade svårt att hålla uppe spelet och en lite ojämn plan ställde till det lite för båda lagen.
Men det JK10-grabbarna som höll i taktpinnen och styrde spelet även om Kållandsö stack upp emellanåt.
I den 23:e minuten så får vi en frispark på högerkanten ungefär i höjd med straffområdeslinjen. Anton Hjalmarsson peggar upp och knorrar vackert in bollen via en perfekt båge i det väntsra krysset utan chans för hemmakeepern. Riktigt snyggt och tror att även Messi hade varit nöjd med den frisperken. 2-0 till Jk10-grabbarna och nu var det JK10 som satt sig stadigt i förarsätet.
Det var fortsatt JK10 som spelade riktigt bra utifrån förutsättningarna och tillät inte Kållandsö att få några ytor att jobba på. 
3-0 lät inte vänta på sig utan redan i den 27:e minuten så fick Kållandsökeepern vittja nätet igen. Det var frukten av ett riktigt vackert anfall där Jakob Berggren spelar in bollen från höger och Arvid Bergman dyker upp framför mål och trycker in 3-0 målet. Lite av ett skolboksexempel.
En så långt ganska rättvis ledning och resultatet speglade matchen ganska väl. Visst Kållandsö var inte helt ofarliga och kunde kanske gjort nåt mål med tanke på den missade straffen men samtidigt så kunde även JK10 gjort ytterligare nåt mål.
3-0 stod sig i paus och stundtals har det sett bra ut spelmässigt på en lite svårspelad plan.

I den andra så var det fortsatt JK10 som stod för det konstruktiva och Kållandsö som försökte flytta fram positionerna men man hade inte riktigt kvaliteten för att kunna skapa nåt tryck. Man hade dock ett par farliga hörnor där det uppstod lite oreda i JK10-försvaret.
I den 65:e minuten så fick JK10 ett inkast på högerkanten. Inkastet nickskarvades vidare av Tony Berntsson mot bortre stolpen där Jakob Berggren höll sig framme och tryckte in 4-0 till det blåsvarta JK10.

Kallandso_GoIF_JK10IF_05.JPG
Jakob Berggren blev tvåmålsskytt i dagens match mot Kållandsö! Här grattas han efter ett av sina mål i matchen! 

Nu kändes matchen ganska klar och det fanns egentligen ingenting som talade för att Kållandsö skulle kunna vända på steken.
I den 73:e minuten så drog Hampus Svensson på sig sin andra varning och därmed utvisning. Kanske lite hårt dömt då båda varningarna kändes lite väl enkla men det är domarens bedömning som gäller.
Saken blev inte bättre av att även Arvid Bergman två minuter senare drog på sig sin andra varning och därmed utvisning. En man mindre behöver inte alltid betyda att man tappar så mycket men med två man mindre så brukar det bli mer kännbart. 
Nu väntade vi kanske på en tempohöjning från Kållandsö men man var lite för trötta för att orka sätta tempo. 
JK10 försvarade sig bra sista kvarten och det var sannerligen nära att vi gjort ytterligare ett mål. Oskar Bergman fick först ett friläge men en kvick Kållandsöförsvarare hann ikapp och kunde bryta i sista sekunden.
Strax efter i den 78:e minuten så reducerade Kållandsö till 4-1 efter lite slarv i JK10-försvaret där vi kanske borde fått bort bollen i momentet innan.
Sen hade Oskar Bergman ytterligare ett kanonläge när han stal bollen av en offensiv Kållandsökeeper i mittcirkeln. Oskar fick bollen lite långt ifrån sig men rullade bollen mot öppet mål. Men tyvärr hann Kållandsömålvakten upp bollen några meter före mållinjen.
I den 87:e minute så reducerar Kållandsö till 4-2 efter en fin prestation av en Kållandsöspelare som pricksköt in bollen via stolpen.
Strax efter så blåste domaren av matchen och JK10-grabbarna kunde avgå med en 4-2 seger.

Sammanfattningsvis så var det en rättvis seger. JK10 var det bättre laget fram till de olyckliga utvisningarna. Det är egentligen först efter de båda utvisningarna som Kållandsö fick lite spelövertag. 
Tycker hela laget gör en gedigen insats och det var kanske ingen som egentligen stack ut över mängden. Anton Hjalmarssons andra halvlek var riktigt bra. Rejeäl definsivt och Naton bidrog även offensivt med sin fina passningsfot.
I övrigt så förtjänar målskyttarna beröm.
Närmast väntar en tuff hemmamatch mot Trollekis som öppnat med tre raka segrar.

Fler bilder från matchen »

Målen: Jakob Berggren (5, 65), Anton Hjalmarsson (23), Arvid Bergman (27)

Laget:
--------------------
1. Daniel Carlsson (MV)
31. Hugo Wejsfelt Borell (MV)
3. Anton Hjalmarsson
5. Stefan Folke
7. William Oskarsson
8. Erik Berntsson
9. Hampus Svensson (K) (Vx2 + Utv)
10. David Lenhult
11. Pontus Eriksson
12. Jakob Berggren
13. Arvid Bergman  (Vx2 + Utv)
14. Oskar Bergman
16. Erik Fritz
17. Tony Berntsson
18. Filip Jonsson
19. Najib Ibrahimi

Coacher:
Marcus Tapper
Stefan Folke
Johnny Oskarsson
Kenneth Haglund