JK10 IF - Trollekis

JK10 IF - Trollekis

JK10 IF A - Trollekis A 6-0 (1-0) Det blev en storseger i toppmötet på Jungavallen mot Trollekis. Efter en ganska jämn 1:a halvlek där JK10 var lite vassare så kom urladdningen i 2:a halvleken. Stor matchvinnare var Anton Hjalmarsson med tre mål.

Det var fantastiska förhållande som rådde på Jungavallen inför hemmamatchen mot Trollekis. 25-26 grader varmt och väldigt måttlig vind gjorde att det var upplagt för en härlig toppmatch i division 6 Lidköping. Det fanns dock lite orosmoln inför matchen då vi senast mot Kållandsö drog på oss två röda kort vilket medförde att både Hampus Svensson och Arvid Bergman var indisponibla. Utvisningarna var lindriga efter två varningar var. Vi har en väldigt bred trupp och nu var även Olof Åkesson som haft känning i baklåret åter disponibel.

Det var en lite avvaktande inledning av matchen och lagen kände lite på varandra. Första kvarten handlade egentligen om att lagen jabbade lite och det skapades egentligen inte så mycket. JK10 var kanske det lag som höll bollen mest inom laget och Trollekis spelade mer på att snabbt ställa om när man vann bollen.
Men när kvarten gått så fick JK10 lite tryck på Trollekismålet och Tony Berntsson fick ett läge efter inspel. Tony fick inte riktigt träff på bollen och gästernas keeper kunde rädda och returen rensades till en hörna.

JK10IF-Trollekis_14.JPG
Tony Berntsson är nära att nicka in Pontus Erikssons hörna!

Den efterföljande hörnan som slogs av Pontus Eriksson Nickades ut av Trollekisförsvaret och ca 5-6 meter utanför straffområdet stod Anton Hjalmarssom och väntade och drog till med en ren vristträff som distinkt borrade sig in i nättaket och 1-0 var ett faktum. Snyggt och frukten av att JK10 varit lite hetare i närkampsspelet.
Det var fortsatt JK10 som var spelförande och man höll Trollekis vassa anfallare Max Frankén och Johnny Andersson i herrans tukt och förmaning genom ett aggressivt försvarsspel mot dessa målfarliga herrar.
Trollekis skapade egentligen ingenting under första halveleken undantaget ett långt inkast som på nåt konstigt sätt tog i den bortre stolpen utan att nån riktigt förstod hur dte gick till.
JK10 hade ytterligare några riktigt vassa lägen under första halvleken men ett par vassa parader av gästerna keeper Per Kronkvist gjorde att 1-0 stod sig i paus.

I den andra så var det Trollekis som öppnade ganska bra. Man flyttade fram positionerna lite och fick inledningsvis lite bättre press på JK10 i speluppbyggnaden. Vi hittade inte fram med passningarna som vi gjort tidigare utan vi fastnade ofta i Trollekis presspel.
Nu skapade man egentligen inga heta lägen utan dert var ett par lpngskott och nån hörna som var det farligaste.
Men ju längre halvleken led desto mer tog JK10 över spelet. Trollekisspelarna började se lite slitna ut i det varma vädret och samtidigt så kändes det som JK10 växlade upp tempot lite.
I den 62:a minuten så kom 2-0 till JK10. Det var åter efter en hörna som Anton Hjalmarsson fick bollen några meter utanför straffområdet. Anton vände bort en Trollekisspelare som kom ut och dundrade in en vänsterprojektil som borrade sig in i vänstra krysset helt otagbart för Trollekismålvakten. Riktigt snyggt mål och Antons Hjalmarssons vänsterfot formligen glödde...
Nu gick luften ur Trollekis som började se riktigt hängiga ut på sina håll. Samtidigt så hettade det till lite och det var främst Trollekis som delade ut några smällar med varningar som följd. 
I den 70:e minuten så blev Andreas Åslund utvisad efter sitt andra gula kort i en lite onödig smäll. Utvisningen var solklar inget att säga om. Tungt givetvis för Trollekis och det blev inte bättre av att Liam Allen drog på sig en frilägesutvisning i den 74:e minuten när han rev ner en frispelad Tony Berntsson. Trollekis var nu reducerat med två man.

JK10IF-Trollekis_30.JPG
Anton Hjalmarsson har peggat upp bollen och fokuserar sig på frisparken!

På den efterföljande frisparken så knorrar Anton Hjalmarsson in 3-0 och sitt tredje mål med en perfekt slagen bollbana i vänstra krysset.
Ni kan se frisparken via länken. Se Anton Hjalmarssons läckra frisparksmål »

D
etta gav givetvis enorma ytor för JK10 att operera på och innan slutsignalen ljöd så han JK10-grabbarna med att göra ytterligare 3 mål.
Först var det Pontus Eriksson som i den 82:a minuten fick bollen till höger och placerade bollen distinkt vid bortre stolpen efter ett fint inspel. 
Därefter var det Jakob Berggren som trycker in 5-0 efter ett inspel av Tony Berntsson och Najib Ibrahimi placerar säkert in 6-0 efter ett inspel av Pontus Eriksson. 
Slutresultatet stannar alltså vid 6-0 till de blåsvarta JK10 efter en riktigt stabil insats i denna på förhand tuffa drabbningen melan två av de tilltänkta topplagen.

Smmanfattningsvis så var JK10 ett nummer större än Trollekis idag. Det märktes att det var ett fokuserat JK10 som sprang ut på Jungavallens fantastsika matta idag. Kändes som Trollekis inte riktigt orkade hålla uppe spelet och sjönk väldigt blångt ner med sitt försvar. Det blev ett väldigt långt lag och det fanns stora ytor för Erik Berntsson och Olof Åkesson att operera på och bygga upp vårt spel.
Vill ge hela laget en stor eloge för underhållningen och de flesta i den ganska stora publiken var nog näjda med det som JK10-grabbarna visade upp. Det var nog drygt 120 personer som tittade på matchen.
Men vi måste nämna Anton Hjalmarsson som med sina tre fantastiska mål var den som kanske syntes mest och var lite tungan på vågen idag.
Nu närmast väntar en tuff bortamatch mot Mellby som luggade Örslösa-Söne på tre poäng genom att vinna med 2-0.
Då gäller det verkligen att tagga om.

Fler bilder från matchen »

Målen: Anton Hjalmarsson (17, 62, 75), Pontus Eriksson (82), Jakob Berggren (84), Najib Ibrahimi (86)

Laget:
-----------------------
1. Daniel Carlsson (MV)
31. Hugo Wejsfelt Borell (MV)
2. Mattias Andersson
3. Anton Hjalmarsson (V)
4. Elias Ohlin Belfrage
6. Olof Åkesson
7. William Oskarsson
8. Erik Berntsson
10. David Lenhult
11. Pontus Eriksson
12. Jakob Berggren (V)
14. Nasim Heidari (V)
16. Erik Fritz
17. Tony Berntsson (V)
18. Filip Jonsson
19. Najib Ibrahimi

Coacher:
Stefan Folke
Marcus Tapper
Johnny Oskarsson
Kenneth Haglund