JK10 IF - Hangelösa IF

JK10 IF - Hangelösa IF

JK10 IF A - Hangelösa IF A 1-1 (0-0) Det blev oavgjort i premiären mot Hangelösa. Ett inte helt ologiskt resultat totalt sett men lite surt att inte kunna knipa tre pinnar med ett sent ledningsmål. Kanske lite fördel JK10 sett till spelet och chanser

Premiär och ett strålande väder. Det var med andra ord fantastiska förutsättningar inför premiärmatchen. Lite blåsigt men annars en fantastisk fotbollsdag. En hel del publik också då dryga 100-talet åskådare hade letat sig till Jungavallen denna eftermiddag. 

Det var en match som spelades i ganska högt tempo även om matchens inledning var ganska avvaktande. Det var säkert lite smånervöst hos en del och en premiär är alltid en premiär. 
Under den inledande 5-10 minutrarna så hände egentligen inte så mycket i chansväg. JK10 var det lagf som hade mest boll. Hangelösa spelade mest på snabba omställningar när man väl vann boll och det var rutinerade Andreas Nyblom och Rasmus Sundén som låg bakom det mesta i offensiv väg för Hangelösas del. 
Annars var det JK10 som var mest konstruktiva och man försökte spela upp via mittfältet men Hangelösa klev ofta upp högt för att försöka stänga våra uppspelsytor. Då valde våra försvarare att sätta upp lite längre bollar mot Tony Berntsson och Arvid Bergman som tryckte ner Hangelösas försvarslinje.

JK10IF-Hangelosa_IF_22.jpg
Olof Åkesson på bilden en av de som utmärkte sig mest i JK10 idag!

Det var stundtals ganska tuffa närkamper på planen och det delades ut en hel del varningar även om vissa av dem kändes lite hårda. Frågan är dock om inte Hangelösa skulle haft en utvisning efter ca 20 minuters spel då en Hangelösa frösvarare brutalt kapade Arvid Bergman likt en slåttermaskin. Där tror jag nog ingen protesterat om det röda kortet hade plockats fram. Nu klarade sig Arvid undan några skador men det var tämligen opolerat av Hangelösaspelaren. 
Chansmässigt så var det JK10 som började skapa lite lägen även om de riktigt heta lägena uteblev. de blåsvarta hade några hörnor som dansade på mållinjen och även via ribban. 
Det bästa läget fick Tony Berntsson mitt i första halvleken när han lite till höger rann igenom men avslutet smet tätt utanför den vänstra stolpen. Strax efter var han åter nära att ge JK10 ledningen men Hangelösakeepern avvärjde.
Hangelösas bästa läge kom efter dryga halvtimmans spel när Andreas Nyblom avancerade förbi på vänsterkanten och i bra läge avslutade distinkt men Danne i JK10-målet gjorde en bra räddning.
Kvicke vänsterbreddaren Arvid Bergman rev upp djupa sår i Hangelösas försvar och Arvid fick ett par riktigt bra lägen efter att ha rundat sin försvarare. Men Arvids avslut var lite illa riktade.
Det mållösa resultatet stod sig i paus och var väl inte helt ologiskt men tror ingen hade protesterat om JK10 haft ledningen med nåt mål sett till spelet och antalet lägen. Även om det var ganska högt tempo så var det en typisk premiärmatch så här långt, lite hafsigt och en hel del bolltapp.

I den andra halvleken så var det fortsatt en ganska jämn match som mest präglades av kamp och ställningskrig. Matchbilden bestod och det dök inte upp jättemånga klara målchanser. 
JK10 skapade andra halvlekens första läge när Tony Berntsson gick på en lång boll. Tyvärr så kom Hangelösakeepern ut i sista sekunden och avvärjde. Därefter så var det Olof Åkesson som fick ett bra läge men hans avslut gick utanför.
Hangelösa hade ett riktigt vasst läge efter en hörna. Efter lite kalabalik i straffområdet så drog en Hangelösaspelare på ett avslut som tog i stolpen. Returen fångades upp av JK10-försvaret som fick undan bollen.
Den kampartade matchbilden bestod under andra halvlek och det kändes som en typisk 0-0 match.
Men när 10 minuter återstod så kom läget som vi väntat på. Tony Berntsson drppade ner på vår högerkant och tog emot ett uppspel. han vände upp och slog en perfekt boll över till Arvid Bergman som blev helt fri men Hangelösakeepern. Arvid avslutade men Hangelösamålvakten rädda med yttersta tånageln och lyckades även få tag i returen. 
JK10 var det lag som var mest aktivt sista 10 minutrarna och Hangelösa började se lite trötta ut. 
I den 84:e minuten så kom 1-0 till de blåsvarta. Det var Tony Berntsson som fick en boll utanför straffområdet. Tony vände bort ett par försvarare och i högerläge tryckte in bollen vid den bortre stolpen och ledningen var ett faktum.

JK10IF-Hangelosa_IF_31.jpg
Tony Berntsson har precis prickat in 1-0 i den 84:e minuten och grattas Olof och Mattias!

Nu kändes det som Hangelösa var ett slaget lag men bara ett par minuter senare så var det kvitterat.  Det var Hangelösa som  tryckte upp en lång boll på vänsterkant där man lite onödigt får ett inkast i höjd med straffområdet.
Man kastar ett långt inkast som Olof Åkesson ska nicka bort. Olof får en rejäl knuff i ryggen och istället för att nick bort bollen så förlängs inkastet till Rasmus Sundén som kastar sig fram och nickar in 1-1. Känns som vi kanske borde haft en frispark för knuffen på Olof.
Lite snöpligt och kanske lite onödigt. Sista 5 minutrarna så hände inte så mycket mer än ett halvläge för JK10 men avslutet satt högt över mål och 1-1 stod sig tiden ut.

Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att premiären är över. Matchen präglades av ställningskrig och kamp och inte så mycket strukturerat spel. Det var en typisk premiärmatch. Dock så var det ganska högt tempo i matchen.
Hangelösa har faktiskt några riktigt bra spelare  i truppen och i fjol så blev man faktiskt 3:a i div 6 Lidköping så det är ett av lagen som kommer att vara med på övre halvan och det är nog många lag som kommer att få svårt mot detta Hangelösa.
Även om det var lite besviket efter matchen så var det totalt sett ett ganska logiskt resultat. Båda lagen hade svårt att vaska fram de riktigt heta lägena. Tycker ändå att det var JK10 som hade mer boll under kontroll och man skapade kanske lite mer än Hangelösa men det kändes ganska rättvist med det oavgjorda reslutatet.
Det var en ganska tuff match fysiskt med en hel del tuffa närkamper och det delades ut hela 10 varningar i matchen. Nu kanske det var en del lite väl enkla varningar men domaren ville väl sätta en nivå på matchen. Det var dock bra tålamod från båda lagen som inte på nåt sätt spårade ur. Kändes som en trevlig atmosfär ändå på planen.
I JK10 var det egentligen ingen som direkt stack ut idag. Det var mer en genuin laginsats som syntes mest. Vill ändå lyfta fram Olof Åkesson som också fick pris som bästa hemmaspelare och även Arvid Bergman som var alert idag.
Närmast väntar Rackeby borta nästa lördag. Då gäller det att ladda om och kliva upp ett par snäpp.

Fler bilder från matchen »

Målet: Tony Berntsson (84)

Laget:
----------------------
1. Daniel Carlsson (MV)
2. Mattias Andersson
3. Anton Hjalmarsson
4. Elias Ohlin Belfrage
6. Olof Åkesson  (V)
7. William Oskarsson  (V)
8. Erik Berntsson
9. Hampus Svensson  (V)
11. Pontus Eriksson  (V)
12. Jakob Berggren
13. Arvid Bergman
16. Erik Fritz  (V)
17. Tony Berntsson  (V)
18. Filip Jonsson
19. Najib Ibrahimi

Coacher:
Stefan Folke
Marcus Tapper
Johnny Oskarsson
Kenneth Haglund