Igelstorps IK - JK10 IF (DM)

Igelstorps IK - JK10 IF (DM)

Igelstorps IK A - JK10 IF A 0-2 (0-2) Det blev en stabil seger efter en bra insats av våra herrar. JK10-grabbarna var ett nummer större under matchen och framför allt den 1:a halvleken var riktigt bra och 2-0 i paus var lite smickrande för Igelstorp.

Dags för andra DM-matchen och det blev en tidig avresa då matchen startade redan kl 10:00 på Södermalms konstgräs i Skövde.
Dagens motstånd hade inlett DM-spelet med en förlust mot Axvall så det var två lag i behov av poäng för att ha chansen att avancera i DM.
Det blev lite ommöbleringar i laget sen senast då det var några återbud. Men det innebär att andra spelare får chansen.

Det var JK10 som inledde klart bäst och satte upp ett högt tempo direkt i matchen. Det såg stundtals riktigt bra ut. Vi visade framför allt upp ett högt bolltempo samt att det fanns en löpvilja som var riktigt kul att se.
Vi har tränat ganska hårt och det märks att vi ändå är ganska bra tränade. 
JK10 dominerade mer eller mindre hela första halvleken och det var väldigt ofta som vi kom till avslut efter bra spel.
I minut 12 så var det dags för 1-0 till JK10-grabbarna. Det var efter lite flipperspel efter en hörna tror vi det var som Olof Åkesson höll sig framme och tryckte in bollen i målet. Inte helt orättvist då vi skapat flera lägen innan målet.
JK10 fortsatte att dominera spelet och Igelstorp hade väldigt svårt att stå emot våra anfall där vi hittade upp på Tony Berntsson i anfallet som ofta släppte tillbaka på rättvända JK10-spelare. 
I den 33:e minuten så drogs det upp ett riktigt mösnteranfall som kunde varit tagit direkt från skolboken. Efter ett snyggt växelspel på mittfältet så fick Tony Berntsson bollen på kanten och slog ett perfekt inspel som Pontus Eriksson kom perfekt till och tryckte in 2-0 förbi en chanslös Igelstorps-keeper.
JK10-grabbarna fortsatte att spela riktigt bra och fortsatte att skapa lägen framåt. Igelstorps anfall var sporadiska och satte inte vårt försvar på några direkt svåra prov under första halvleken. Vi borde nog satt ett par eller kanske fler baljor ytterligare men lite oskärpa framför mål tillsammans med en vass hemmakeeper gjorde att 2-0 ledningen stod sig i paus.

I den andra så började vi åter bra. Igelstorp såg tröttkörda ut och vi fortsatte att spela i högt tempo. Det skapades även fortsatt en del lägen och det kunde nog ramlat in nån boll ytterligare.
Men ju längre andra halvlek led så jämnade spelet ut sig och Igelstorp fick lite mer att säga till om. Om det berodde på att JK10-grabbarna drog sig tillbaka medvetet eller om vi helt enkelt tröttnade lite låter vi vara osagt. Igelstorp skapadet inte så mycket i chansväg och de lägen som skapades tog 17-årige målvakten Hugo Wejsfelt Borell hand på ett säkert sätt. Det var väl egentligen under de sista 15-20 minutrarna som Igelstorp flyttade fram positionerna och kunde förlägga lite mer spel på vår planhalva. 
Igelstorp hade dock inte kraften att hota ett starkt JK10 idag utan fick se sig besegrade med 2-0 mot ett klart bättre lag.

Om vi skall sammanfatta matchen så kan vi börja med att säga att segern definitivt var i underkant. Det kunde runnit iväg under första halvleken om viu utnyttjat alla de lägen som skapades. Igelstorp hade märkbart svårt att hänga med under första 45 minutrarna. Även under inledningen av andra så såg man väldigt slitna ut. Men man avslutade matchen bättre även om man aldrig på allvar hotade den blåsvarta segern.

Sammanfattningsvis så kan vi konstatera att vi gör en riktigt bra match. Offensivt var vi riktigt bra och när vi spelar denna typ av anfallsfotboll med både fart och tyngd så är det väldigt tufft att möta oss. Idag visade vi upp både snabbhet, fysik och ett riktigt bra passningsspel, Nu gäller det att jobba vidare med detta och inte slå oss för bröstet. Det gäller att vara ödmjuka och lägga ner jobbet som krävs även om det är tufft på planen.

Om vi tittar till prestationen idag så vi vill vi passa på att hylla 17-årige Hugo Wejsfelt Borell i JK10-målet som är lugnet själv mellan stolparna. Idag fick han krydda matchen med en "nolla" och han har del i det stabila försvarsspelet och gör de räddningar som man kan kräva. 
För övrigt så handlar det om en riktigt bra laginsats och det är svårt att plocka ut nån före nån annan utan vi väljer att hylla hela laget där ingen faller ur ramen idag. Alla 15 spelare gör en riktigt bra insats. 

Närmastr väntar den avslutande DM-matchen mot Axvall som spelas på lördag den 17 kl 13:00 på Sparbanken Arena i Skara.


Målen:  Olof Åkesson (12), Pontus Eriksson (33)

Laget:
------------------------
1. Hugo Wejsfelt Borell
2. Mattias Andersson
3. Anton Hjalmarsson
4. Elias Ohlin Belfrage
6. Olof Åkesson
7. William Oskarsson
9. Hampus Svensson
10. David Lenhult
11. Pontus Eriksson
12. Jakob Berggren
13. Arvid Bergman
14. Nasim Heidari
16. Erik Fritz
17. Tony Berntsson (V)
18. Filip Jonsson

Coacher:
Stefan Folke
Marcus Tapper
Johnny Oskarsson
Kenneth Haglund