Södra Härene IF - JK10 IF

Södra Härene IF - JK10 IF

S Härene IF A - JK10 IF A 2-4 (1-3) Herrarna gjorde en riktigt vass insats borta mot svårspelade Södra Härene. Efter en riktigt bra första halvlek så jämnade matchen ut sig i den andra men segern var aldrig riktigt hotad.

Söndagens borta match mot Södra Härene IF (SHIF) spelades på en blytung matta på Granhagen. En hel del regn hade fallit och planen var riktigt tungsprungen och svårspelad.

JK10 inledde annars matchen bra och det vaskades direkt fram ett par vassa lägen. Först var det Olof Åkesson som fick ett bra läge redan i den första minuten och ett par minuter senare var det Tony Berntsson som framspelad av Olof Åkesson blev friställd. SHIF-keepern halvräddade men bollen rensades sedan undan på mållinjen av en SHIF-försvarare.
Det var händelserikt inledningsvis och i den 5:e matchminuten så kom istället 1-0 till SHIF. Det var efter en snabb omställning på vår vänsterkant som en SHIF-spelare kunde nicka in ett perfekt inlägg. Kändes lite onödigt då vi hade kontroll på bollen innan vi tappade den.
JK10-grabbarna fortsatte att spela bra och ett stressat SHIF spred förvirrat bollar omkring sig på egen planhalva. Tony berntsson hade ett par vassa skott från 18-20 meter som smet tätt utanför målet och Pontus Eriksson hade ett fint läge lite till vänster i straffområdet men skottet gick ett par decimetrar utanför.
Men när kvarten var spelad så kom utdelningen så att säga retroaktivt. Det var ett mönsteranfall på högerkanten där Tony Berntsson tog sig runt sin försvarare och spelade snett bakåt. Där kom Olof Åkesson perfekt och tryckte in bollen i nättaket ett från ett par meter innanför straffområdet. Snyggt och mycket rättvist. 

SHIF-JK10IF_19.JPG
Kloke spelaren Olof Åkesson blev målskytt idag och var också en av JK10:s toppar i dagens match!

JK10-grabbarna fortsatte att stressa SHIF och hittade ofta fram med bollar på kanterna där SHIF var sårbara. I den 19:e minuten så drog JK10 upp ett anfall. Mattias Andersson hade smugit sig in från sin högerkant och fick bollen centralt och bröt sig in i straffområdet. Mattias avslut räddades av SHIF-keepern men returen snappades upp av Tony Berntsson som enkelt rullade in bollen i tom bur och 2-1 var ett faktum.
SHIF såg lite uppgivna ut och man hade märkbart svårt att få igång något ordnat spel. Offensivt så skapade man inga heta lägen. Det handlade oftast om lite lägre bollar mer på chans som man ibland fick iväg nåt avslut på. 
De blåsvarta skapade flera bra lägen och SHIF var i sanningens namn liter illa ute under första halvleken. Med lite bättre skärpa i avsluten så kunde det ramlat in både en och två bollar ytterligare i den första halvleken. Det var ett aggressivt JK10 som gjorde det jobbigt för hemmalaget.
Nu dröjde ändå till den 43:e minuten innan 3-1 skulle komma. Det var åter igen efter att vi stressat SHIF som vi kunde vinna bollen på mittplanen. Ett snabbt anfall startades och boillen spelades fram till Tony Berntsson som tog sig in i straffområdet. Där revs han ner av en SHIF-försvarare och domaren blåste bestämt och pekade på straffpunkten.
Pontus Eriksson lade upp bollen på straffpunkten och satte därefter bollen säkert i mål bakom en chanslös SHIF-keeper.
3-1 stod sig i paus och det var en mycket välmotiverad JK10-ledning som mycket väl kunde varit större.

Den andra halvleken hann knappt börja innan SHIF reducerade till 3-2. Det var i minut 47 som SHIF fick en hörna. Efter att bollen nickats undan så lyfte en SHIF-spelare fram bollen mot mål och där kunde en offsidestående SHIF-spelare styra in bollen i mål. Tyvärr bommade domaren att spelaren var 2 meter offside. Lite surt men det är bara att fortsätta att jobba på.
Andra halvlek var jämnare. SHIF hade flyttat fram positionerna samtidigt som vi kanske omedvetet drog oss tillbaka.
Det var lite stirrigt under en period och även om SHIF inte skapade några heta lägen så droppad man in bollar i vårt straffområde via inlägg, hörnor och frisparkar. 
Men i den 61:a minuten så kom 4-2 till JK10. Det var Pontus Eriksson som, efter att JK10 etablerat ett längre tryck mot SHIF-målet, fick skottläge till höger i höjd med straffområdeslinjen. Skottet var välplacerat och gick in vid bortre stolpen.

SHIF-JK10IF_29.JPG
Pontus Eriksson grattas efter att ha gjort hans andra mål för dagen som betydde 4-2 till JK10. Pontus som blivit vår säkre straffskytt satte även straffen till 3-1 i slutet av första halvleken!

Efter målet så var det JK10 som började få kontroll på matchen igen. Visst SHIF försökte men man skapade egentligen inte så mycket undantaget ett anfall i den 77:e minuten där Danne i JK10-målet fick göra en riktigt vass enhandsräddning.
På slutet så var det JK10 som skapade de vassaste lägena. Både Olof Åkesson och Tony Berntsson hade varsitt läge.
I slut minutrarna så blev Milad Torfi frispelad och hade frilejd mot mål. En SHIF-försvarare som jagade efter drog ner Milad via en tröjdragning och domaren var tvingad att blåsa för frilägesutvisning på SHIF-försvararen.
Jk10-grabbarna kunde några minuter senare jubla då domaren blåste av matchen och en ganska säker seger kunde firas.

Om vi skall summera matchen så kan vi komnstatera att vi grundlägger segern i den första halvleken. Då var vi det klart bättre laget och paussiffrorna 3-1 var nog egentligen i underkant. Ett aggressivt JK10 stressade SHIF hela tiden och SHIF spred bollar lite till höger och vänster. Sett till hela matchen så var det en klart rättvis seger då JK10 var bättrre i 90 minuter.
Det var en tungsprungen plan och det var tydligt att JK10 var bätre tränade helt enkelt.

Idag måste vi hylla hela lagets insats. Det var en gedigen lagseger där ingen föll ur ramen. Om vi skall nämna någon så är det Olof Åkesson som gjorde en riktigt bra match. Att han också blev målskytt var ett litet kvitto på hans slit. Olof ligger bakom mycket av det konstruktiva i sin roll som offensiv central mittfältare.
Tycker även att Erik Berntsson som idag fick kliva ner och spela mittback då William Jungner var avstängd. Erik fick också priset som bästa spelare i bortalaget. 

Nu närmast väntar ett tufft mötye hemma mot suveräna serieledarna Östadkulle som så här långt inte tappat poäng i serien. Kan vi komma upp i vår bästa nivå så kan vi kanske rubba Östadkulle. Vi som såg vårens möte vet att vi verkligen hade dem på gaffeln. Östadkulle kom undan med en 3-2 seger men den satt verkligen hårt inne. Nu taggar vi upp rejält inför den matchen.

Fler bilder från matchen »

Målen: Olof Åkesson (15), Tony Berntsson (19), Pontus Eriksson (43 Str, 61)

Laget:
------------------------
1. Daniel Carlsson (MV)
2. Mattias Andersson
3. Anton Hjalmarsson (V)
4. Kent Persson
6. Olof Åkesson (V)
7. Adam Gustafsson
8. Erik Berntsson
9. Hampus Svensson
10. Milad Torfi Zoveirizadeh
11. Pontus Eriksson
12. Jakob Berggren
13. Richard Olsson
15. Arvid Bergman
16. Erik Fritz (K)
17. Tony Berntsson
18. Filip Jonsson

Coacher:
Marcus Tapper
Stefan Folke
Kenneth Haglund