JK10 IF - BK Spark

JK10 IF - BK Spark

JK10 IF A - BK Spark A 6-4 (4-3) Det blev en riktig målkavalkad i hemmamötet mot BK Spark. Hela 10 mål i matchen och till slut en ganska rättvis JK10-seger. Matchen borde nog avgjorts vid ställningen 5-3 då vi bränner alldeles för många lägen.

Mötet med BK Spark blev en öppen och anfallsinriktad fotbollsmatch. Om detta berodde på nedprioriterat försvarsspel eller inte låter vi vara osagt men det var periodvis öppna svängdörrar i båda försvaren och vi fick mer eller mindre bevittna en orgie i mål och missade chanser. 

Matchen rivstartade bokstavligt talat. Redan i den 3:e matchminuten så tog BK Spark ledningen när man kanske lite väl enkelt tog sig runt på vår vänsterkant och via ett lågt inspel så tryckte man in 1-0. Kanske lite passivt i JK10-försvaret där tyvärr.
Det syntes nästan direkt att detta kommer att bli en öppen tillställning.
JK10 ville inte vara sämre utan i den 6:e minuten så var det kvitterat när Tony Berntsson serveras en perfekt passning av Pontus Eriksson. Tony var iskall och rullade enkelt in bollen förbi en chanslös BK Spark-keeper.
Men säg den glädje som varar. I den 12:e mnuten så är BK Spark åter i ledningen. Denna gång fick man god hjälp av JK10-försvaret. Ett riktigt klassiskt självmål. Daniel Carlsson spelar ut en boll till Mattias Andersson på högerbacken som snabbt kommer under press. Mattias väljer direkt att rulla tillbaka bollen till Daniel men Danne har inte riktigt rätt position utan bollen rullar retfullt in i mål. Tre mål på 12 minuter och ett par vassa lägen utöver detta vittnar om en händelserik inledning.
Nu lugnade spelet  ner sig lite och matchbilden satte sig lite bättre. JK10 fick ett vist grepp om spelet och i minut 32 så kom kvitteringen till 2-2 när Tony Berntsson tar sig runt sin försvarare på vänsterkanten och spelar snett bakåt där Hampus Svensson kommer perfekt och trycker in bollen i krysset.
JK10 var heta nu och redan i mut 35 så kommer även 3-2 när William Jungner hittar fram med en perfekt boll till Erik Berntsson som snyggt lobbar in bollen över en ställd bortakeeper.
Nu var det JK10 som kontrollerade matchen lite bättre. Man hittade ofta fram med bollar bakom ett väldigt stabbigt Spark-försvar. Det blev många maxlöpningar framför allt för gästernas mittförsvar.
Men när matchuret visar på 45 minuter så kommer tyvärr kvitteringen till 3-3. Det är en mycket fin passning som en Spark-spelare skickar fram mellan våra mittbackar. Avslutet är distinkt och bollen går via Danne in i mål.
Nu visade det sig att JK10 inte var riktigt nöjda med detta frö i den 4:e övertidsminuten, som var orsakat av en knäskada på en Sparkspelare, så fick vi en hörna som valsade runt lite i straffområdet innan bollen till slut hamnade hos Jakob Berggren som via ett volleyskott tryckte in bollen i förbi en chanslös Sparkkeeper och 4-3 till JK10 var ett faktum. Domaren blåste även av för paus ganska direkt efter målet.

I den andra så var det fortsatt JK10 som satt i förarsätet och man skapade lite halvchanser inledningsvis. Både Tony Berntsson och Pontus Eriksson hade tidigt varsitt läge men lite oskärpa i avsluten gjorde att resultatet stod sig.
BK Spark var inte ofarliga i sina snabba anfall. Man satte periodvis ganska hög press och skapade ett par vassa chanser i form av bra slagna inlägg. Danne gjorde faktiskt ett par snygga TV-räddningar på nickarna som kunde skapat bekymmer om de kommit närmare mål.
I den 52:a minuten så kom 5-3 när Tony Berntsson i en tuff duell med gästerna målvakt når högst och kan nicka in bollen i tom bur. Ett mål som var frukten av ett aggressivt arbete på offensiv planhalva. 
Nu hade JK10 en bra period rent chansmässigt och vi borde i sanningens namn dödat matchen. Ett lite tröttkört Spark orkade inte hålla positionerna och vi skapade några riktigt vassa lägen men återigen så var effektiviteten lite för dålig. Det kunde i sanningens namn runnit iväg om vi tagit var på chanserna lite bättre.
Men som vanligt när vi inte riktigt får utdelning så får Spark en hörna i den 69:e minuten. Efter att hörnan nickats ut så tar en Sparkspelare snyggt ner bollen ett par meter utanför straffområdet och dundrar in bollen i Dannes vänstra kryss. Riktigt snyggt faktiskt. 
Men säg den glädje som varar för i den 73:e minuten så var det åter igen Tony Berntsson som fullbordade sitt hattrick när han ostört fick nicka in 6-4 på en perfekt slagen hörna av Anton Hjalmarsson.
Nu gick luften ur BK Spark lite och man började se mer och mer oorganiserade ut. Sista kvarten så var det JK10 som kontrollerade matchen samtidigt som det blev lite grinigt. Det delades ut ett par varningar på slutet. 
Domaren blåste därefter för full tid och JK10 kunde ta en ganska rättvis seger med 6-4 efter en bra match offensivt.

Sammanfattningsvis så var det definitivt en match i publikens smak. Sen kanske tränarna i respektive lag kanske inte är helt nöjda men alla som var på plats fick se en väldigt öppen och offensiv match.
Att JK10 vinner kan vi nog tillstyrka att vi är ett lite mer komplett lag. Vi har kanske ett lite kompaktare försvarsspel samtidigt som vi är väldigt tunga att möta offensivt. BK Spark förlitar sig kanske lite mer på individuella prestationer. man har många individuellt skickliga spelare. Dock så fuskas det en hel del i defensiven plus att man i vissa situationer spelade lite väl övermodigt. 
Det är ju lite av en balansgång att veta hur mycket man kan satsa offensivt på bekostnad av det defensiva jobbet. Där har nog BK Spark en del att fundera på.
Om vi tittar på vår egen insats så var vi kanske lite slarviuga i vårt försvarsspel. Tycker att vi ibland tar lite lätt på försvarsspelet. Vi går inte in i en smart press i tid utan ger ofta motståndarna lite för mycket tid att vända upp och ger dem lite för stora möjligheter att vinna sin duell med oss.
Offensivt är vi starka och det är inte många lag som kan mäta sig med oss rent fysiskt. Vi är ett vältränat lag just nu. Sen gillar jag inställningen att även om vi hamnar i underlage så vågar vi faktiskt gå framåt.
När det gäller spelarkritiken så måste vi nämna några spelare. Adam Gustafsson slet kopiöst på mitten. Även William Jungner visar att han är riktigt svårpasserad. Sen gör Tony Berntsson en stark match och med sina tre mål var han starkt bidragande till segern.

Närmast väntar ett tufft bortamöte mot erkänt svårspelade Södra Härene IF nästa söndag. Passa på och komma och stötta vår a grabbar.

Målen: Tony Berntsson (6, 59, 73), Hampus Svensson (32), Erik Berntsson (35), Jakob Berggren (45)


Laget:
-----------------------
1. Daniel Carlsson (MV)
2. Mattias Andersson
3. Anton Hjalmarsson
4. Kent Persson
5. William Jungner (V)
7. Adam Gustafsson (V)
8. Erik Berntsson
9. Hampus Svensson
10. Milad Torfi Zoveirizadeh
11. Pontus Eriksson
12. Jakob Berggren
13. Richard Olsson
14. Nasim Heidari
15. Arvid Bergman
16. Erik Fritz
17. Tony Berntsson (V)
19. Najib Ibrahimi

Coacher:
Stefan Folke
Marcus Tapper
Kenneth Haglund