Historia

EN NY FÖRENING ÄR FÖDD...

"Nu handlar det inte längre om Jung eller Kvänum - från och med nu är det JK10 som gäller.

JK10_fods
JK10 IF:s första styrelse som valdes den 5 november 2009!

Torsdagen den 5 november föll klubbslaget som innebär att alla vi som är fotbollspassionerade i bygden inte längre kan se rött - eller gult - när vi följer "vårt" lag.
Från och med nu ska våra ögon och hjärtan följa blå-svarta lirares framfart på Nya IP och Jungavallen.
Det är klart att det känns konstigt rent känslomässigt sett, åtminstone nu i början. Det är ju självaste arvfienden - laget som vi mer än något annat älskar att hata - som vi slår ihop våra påsar med.

I mer än en mansålder (Jungs IF är 88 år, Kvänums IF 83) har de här båda klubbarna drabbat samman i det gröna fältets schack.
Segrarnas triumfer har varit storslagna, förlorarnas besvikelse omåttlig och att sedan segrar och förluster förmodligen har fördelat sig tämligen lika mellan klubbarna, ja det är det nog inte många som tänkt på.
För sådan är ju idrotten, det handlar om känslor, engagemang, segerglädje eller besvikelse. 
Å andra sidan. För oss som följt föreningsfotbollens utveckling från insidan de senaste 10-15 åren, för oss är beslutet att gå samman egentligen inte särskilt dramatiskt. Det har mest varit frågan om NÄR det skall ske, inte OM.

Vi ser med tillförsikt fram emot kommande säsong och hoppas ni kommer att stötta de blå-svarta lika fint som ni stöttat de röda och de gula.

Väl mött på Jungavallen och Nya IP i Kvänum.

/Styrelsen JK10 IF