U-laget överkörda av Frisco

JK10 u-dam - Friscopojkarna B 0-8 (0-2). Hemmaplan till tros så var U-damerna chanslösa mot serieledarna Frisco som kom till spel med tre raka segrar och 18 plusmål i bagaget. Det blev ytterligare 8 plusmål på Nya IP i Kvänum.

U-laget var för dagen förstärkt med fyra A-lagsspelare, men det gjorde egentligen inget större skillnad. IK Friscos A-damer toppar södergruppen i division III medan B-laget leder sin serie med än större marginal. Både A- och B-lag är av allt döma för stora för sin serie den här säsongen.

Frisco var helt enkelt ett mycket bra lag med ett disciplinerat grundspel och en bra blandning av gamla rutinerade rävar och unga hungriga spelare, den äldsta 51 år(!) och den yngsta 17. Tre dagar innan mötet på Nya IP hade laget exempelvis krossat Vedums B-lag med 11-1.

 Med detta sagt så ska vi ägna oss åt lite klädsam självkritik. Det var inte vara Frisco-tjejerna som var bra, JK-damerna hade också en dålig dag. Vi i lagledningen får ta vår andel av självkritiken, vi experimenterade med att testa flera spelare i nya roller och Frisco var absolut fel lag att utföra testpilotstudier mot.

Inställningen ute på plan var heller inte den bästa. JK-spelarna var inte på tåspetsarna, spelarna  blev alltför ofta stillastående och bjöd på stora ytor i markeringsspelet, ytor som Frisco-brudarna bara alltför tacksamt tog vara på.

 Och mot den bakgrunden får man nästan se det som positivt att det dröjde dryga 15 minuter innan första målet föll, ett skott utanför straffområdet som seglade in strax under ribban utan chans för Ellen i målet. Å andra sidan hann det gå 19 minuter innan JK10 lyckades skapa sin första farlighet.

I 23 matchminuten ökade Friscos Josefin Renko på till 2-0. De grönklädda hade sedan ytterligare ett skott i stolpen, ett hårt skruvat skott som gick i en båge till vänster om Ellen och som egentligen var värd ett bättre öde. Men 0-2 stod sig tiden ut.

 Men i andra halvlek öppnades fördämningarna för fullt. Inom loppet av tio minuter ledde Frisco-tjejerna matchen med 5-0 och vi låter en barmhärtighetens slöja dölja resten av matchen. Frisco förtjänar odiskutabelt  både segern i den här matchen och sin överlägsna serieledning. Men med bättre inställning hos JK-tjejerna så hade segermarginalen blivit lägre.

 "Göm och glöm" brukar man säga i golfsammanhang när en spelare har levererat ett mindre bra slag och det är också bästa receptet för U-damernas del. Göm och glöm, nästa gång väntar Wargön på bortaplan.

 

 

Laget:Ellen Johansson

Moa Gruvaeus

Mikaela Lindahl

Louise Wersén      (v)

Linn Berggren (v)

Linnea Bergman

Lisa Carlsson

Ida Hansson

Annika Birgersson

Fredrika Antonsson

Jeanette Börjesson

Emelie Johnsson

Sofia Karlsson

Emma Berntsson

Malin Lennartsson

Elisabeth Karlsson