Skara FC - JK10 IF

Skara FC - JK10 IF

Skara FC A-dam - JK10 IF A-dam 3-7 (0-4) Damerna gjorde en riktigt stark insats i bortamatchen mot Skara FC. Trots en del återbud inför matchen så gör tjejerna en riktigt bra match och JK10-tjejerna var det klart bättre laget.

Damerna ställdes på lördagen mot division 3-laget Skara FC i näst sista träningsmatchen. Vi går nu in i den avslutande delen av förberedleserna inför seriepremiären om ett par veckor. Viktigt att vi får möjlighet att spela ihop laget och att vi börjar hitta våra positioner.

Matchens inledning var ganska jämn men JK10 tog ändå ledningen efter 8 minuters spel då Kajsa Carlsson ryckte sig loss och satte ledningesmålet. Efter målet så var det JK10 som tog över spelet och man avgjorde mer eller mindre matchen under första halvleken när man gick ifrån till 4-0 genom mål av Kajsa Carlsson, Emma Berntsson och Carro Wall. Skara hade svårt att ta sig igenom det kompakta JK10-försvaret. Vassaste läget var när man fick straff mitt i halvleken men Johanna Axelsson i JK10-målet gjorde en vass räddning. 
I den första halvleken så var det JK10 som var det klart bättre laget och halvtidresultatet speglade matchbilden ganska väl.
I den andra halvleken så blev det en hel del byten pga lite småskador bland annat. Matchen jämnade ut sig men JK10 bevakade ledningen och tillät aldrig Skara att få kontakt.
JK10-tjejerna kändes starkare rent fysiskt och även om Skara hade några bollskickliga tjejer så var det ett aggressivt JK10 som ofta vann kamperna på mittfältet. Därifrån kunde vi sedan starta upp snabba anfall som Skara inte hittade nån medicin mot. När sedan vi har anfallare som Kajsa Carlsson och Carro Wall som kompletterar varandra på ett bra sätt. Det hela tiden alternativ för våra mittfältare att antingen sätta upp bollen på Carro alternativt slå bollarna på vindsnabba Kajsa som springer ifrån de flesta försvar.

Skara_FC-JK10IF_05.jpgLinnea Wall börjar hitta formen efter sin Kilimanjaroresa. Linnea gjorde en bra match idag!

I andra halvleken så spädde Carro Wall på med ytterligare två mål, 5-1 och 7-2 och Emma Erntsson gjorde 6-2. Skara gjorde också tre mål i andra halvleken och man fick lite möjligheter när vi fick byta lite för mycket spelare i försvarslinjen. Det blev lite spelare på ovana platser och det såg lite
Om vi sammanfattar matchen så talar resultatet sitt tydliga språk. JK10-tjejerna var numret större i det mesta. Våra tjejer gör en riktigt stark match och vi visade att vi är ett svårslaget lag. 
Vår fantastiskt starka centrallinje firade än en gång stora triumfer. Vi fick ordentligt stopp på Skaras tekniska mittfältare. det var ett fysiskt starkt JK10 som vann i stort sett varje närkamp och det var en av de stora nycklarna till den övertygande segern idag.
Seriepremiären närmar sig och det känns tryggt i laget just nu vilket kommer att bli en viktig pusselbit i vårt lagbygge.

Målen: Kajsa Carlsson (8, 30), Emma Berntsson (22, 68) Caroline Wall (35, 58, 75)

Laget:
-----------------------
1. Johanna Axelsson
3. Anja Karlsson
4. Hilda Boman
5. Jenny Jakobsson
6. Lowe Svensson
7. Jennie Svensson
8. Klara Svensson
10. Kajsa Carlsson
11. Linnea Wall
12. Natalie Andersson
13. Alma Lundqvist
16. Caroline Wall
17. Emma Berntsson (K)
18. Matilda Krantz
19. Malin Lennartsson

Coacher:
Jörgen Svensson
Jenny Jacobsson
Viola Berntsson