Jung-Kvänum 10 IF - IFK Värsås

Jung-Kvänum 10 IF - IFK Värsås

JK10 IF A-dam - IFK Värsås A-dam 0-2 (0-0) Tung förlust för damerna i seriefinalen hemma mot IFK Värsås. En riktigt bra damlagsmatch i högt tempo. Vi gör en riktigt bra match. Efter en jämn 1:a halvlek så tar vi över spelmässigt i den 2:a.

Seriefinal och ett fantastiskt fint väder över Jungavallen. Det var med andra ord upplagt för en fantastiskt kul match.
Tyvärr lite struligt med laget inför matchen. Bröllop, jobb och sjukdomar gjorde att vi fick kalla in lite lätt otränade men dock rutinerade tjejer till matchen...
Vi mönstrade dock ett starkt lag till matchen.

Om vi går över till matchen så var det ett taggat JK10 som klev ut på en fantastiskt fin matta på Jungavallen. Matchens inledning var lite avvaktande. Det märktes att båda lagen hade respekt för varandra. 
Värsås var kanske det laget som hade lite mer boll inledningsvis. Men JK10-tjejerna låg tajt och framför allt rätt i positionerna  och gav inte Värsås stjärnor Jessica Thorvald och Emma Andersson npågra ytor att operera på. På mittfälytet så stängde Emma Berntsson och Linn Berggren av Thorvald på ett effektivt sätt. Sen var vårt försvar väldigt diciplinerade och gav inte Emma Andersson i Värsås några ytor alls bakom vår försvarslinje. Erkänt snabba Emma Andersson vill gärna ha ytor bakom försvaret att jobba på. Detta stängde vårt försvar av väldigt bra genom att falla ner vid rätt tillfälle.
JK10-tjejerna var inte alls ofarliga och även om Värsås kjanske hade lite mer boll i f´den första halvleken så var det jämnt fördelat chansmässigt. Värsås hade kanske det bästa läget när Jessica Thorvald drog en frispar i ribbans överkant mitt i första halvleken. 
JK10 var inte ofarliga. Alma Lundqvist hade ett ypperligt läge när hon bröt sig in från sin vänsterkant men skottet gick tyvärr över.
Även Kajsa Carlsson fick ett friläge när hon bröt in från högerkanten men skottet räddades av Värsåskeepern.
Värsås hade också en del lägen men Johanna Axelsson klev upp stort idag och visade att hon är en riktigt bra målvakt o ch stod för några vassa räddningar.
0-0 stod sig i paus och det speglade kanske matchen ganska väl även om Värsås haft lite mer boll.

I paus så pratade vi om att försöka sätta lite högre press på Värsås. Värsås styrkor sitter i centrallinjen och då främst Jessica Thorvald som man gärna ville ha i spel.
JK10 startade andra halvleken riktigt bra och satte tryck mot Värsåsmålet. Värsås som valt att flytta fram Thorvald i anfallet tappade mittfältet en del. Där kunde Emma Berntsson och Linn Berggren vinna mycket bollar och blotta Värsås lite övermodiga försvarsspel. Man vann ofta bollen och kundew ofta starta snabba anfall.
Natalie Andersson fick bland annat ett friläge efter ett snabbt anfall. natalie rusade mot målet men Värsåskeepern gjorde en vass räddning. Även Kajsa Carlsson fick ett friläge efter en lite längre boll från försvaret. Tyvärr så hann en Värsåsförsvarare täcka precis när Kajsa avslutade.
I den 50:e minuten så startade JK10 ett snabbt anfall som gick via Emma Berntsson upp till Kajsa Carlsson. Kajsa stack in bollen mellan Värsås mittbackar där Natalie Andersson stack mot mål i ett friläge. Natalie blev till slut ganska tufft knuffad i ryggen och domaren blåste korrekt för straff.
Camilla Karlsson som iskallt satte en straff i förra matchen mot Tymer uppe i krysset stegade fram för att slå den.
Tyvärr så var det inte den bästa straffen utan den gick ganska rakt på Värsåskeepern som kundwe göra en enkel räddning.
Trots straffmissen så var det fortsatt JK10 som hade kommandot. Man fortsatte att att vinna duellerna på mittfältet ochj därifrån mata fram bollar på våra offensiva spelare. Både Alma Lundqvist och Natalie Andersson fick bra lägen men vi var kanske lite ofokuserade i avsluten och utdelningen uteblev.
I minut 55 så får Värsås en frispark några meter utanför straffområdet. Rutinerade Jessica Thorvald tar hand om frisparken och visar klass när hon prickar in 1-0 i det bortre krysset. I ärlighetens namn så var det Värsås första egentliga avslut på mål i andra halvleken som så lång gått i JK10:s tecken. Tungt givetvis.
Trots underläge så var det JK10 som fortsatt hade ett visst grepp om spelet. Det var tunga ben i båda lagen dåp Jungavallen efter fredagens regn gjort planen lite tungsprungen.
Man fortsatte och vinna en del bollar på mittfältet och kunde därifrån starta anfall som satte Värsås under press.
Emma Berntsson hittatde allt oftare ytor att avancera på ofensiv planhalva och avlossa tunga distansskott. Emma hade tre riktigt bra skott som smet tätt utanför målramen.
Emma fortsatte att avlossa det tunga artilleriet och hade ytterligare ett fräsande skott där Värsåskeepern tvingades till en riktigt vass räddning till hörna.
Värsås anfallsförsök var inte lika frekventa. JK10försvaret spelade faktiskt väldigt tajt och vindsnabba skyttedrottningen Emma Andersson stängdes effektivt av vårt aggressiva försvar.
Däremot så fick en bitvis tröttkörd Jessica Thorvald mer ytor då hon altt som oftast låg och fiskade upp bollar lite framför JK10:s försvarslinje.
Kajsa Carlsson fick i den 70:e minuten åter igen ett friläge men fri med Värsåskeepern så petar hon bollen nån decimeter utanför målet förbi en utrusande Värsåskeeper.
På en hörna så var det Natalie Andersson som var ytterst när att trycka in kvitteringen på en riktigt bra slagen hörna av Emma Berntsson. Natalies avslut ett par meter från målet smet retfullt utanför målet.
Men i den 71:e minuten så kom 2-0 till Värsås. Det var ett anfall som såg ofarligt ut där Jessica Thorvald hamnade ganska långt ut till vänster på offensiv planhalva. Thorvald vände bort en Jk10-försvarare och avancerade in i planen och från ca 25 meters avstånd så drog hon på ett välplacerat långskott som seglade över en chanslös Joghanna Axelsson i Jk10-målet. Surt givetvis då Värsås så långt egentligen inte skapat några hetare lägen (undantaget 1-0 målet) under andra halvleken. Man hade endast skapat lite halvchanser som egentligen inte vållat JK10-försvaret några större bekymmer.
Nu var goda råd dyra för ett hårt arbetande JK10. Trots en hoper vassa lägen så hade vi inte haft skärpan i avsluten och vi hade blivit hårt straffade för vår ineffektivitet.
Trots att vi gjorde tappra försösk så orkade vi inte riktigt mobilisera kraft nog för att ta ikapp ett tvåmålsundersläge. Vi drabbades också tidigt av två skador som gjorde att vi inte riktigt orkade coacha laget optimalt. Elin Lundqvist stukade sin vänsterfot ganska kraftigt mitt i första halvleken. Även Viktoria Ekdén skadade sig då hon fick en sträckning i ljumsken.
Trots att vi tappert försökte på slutet så lyckades vi inte knapra in på Värsås försprång utan Värsås kunde ta med sig samtliga tre poäng hem.
I en väldigt bra damfotbollsmatch så fick vi tyvärr se o0ss besegrade trots att vi faktiskt gör en riktigt bra match.
Tror Värsås är väldigt nöjda med att få med sig samtlkiga poäng hem. I sanningens namn så kändes vi som det bättre laget sett över 90 minuter. Framför allt vår andra halvlek var riktigt bra. Då var vi klart vassare än Värsås. Skillnaden kan nog stavas Jessica Thorvald. Hennes två mål blev givetvis avgörande. Vår ineffektivitet och oförmåga att förvalta flera riktigt vassa lägen blir avgörande för oss.
Sammanfattningsvis så måste vi ändå vara nöjda med insatsen. Vi gör en riktigt vass match även om vi inte riktigt får till det i de avgörande situationerna.
om vi skall gå in på spelarkritik så måste vi hylla samtliga i laget idag. Alla kämpar och sliter och vi visar att vi är ett riktigt bra fotbollslag. Vi spelar stundtals riktigt bra fotboll. Sen att vi inte får till det i avsluten är kanske lite orutin men kan vi fortsätta att spela på den här nivån då tappar vi nog inte många poäng i de resterande matcherna.
Vi gör idag en riktigt helgjuten laginsats och ingen faller ur ramen. Om vi skall nämna några spelare så måste vi famhålla Johanna Axelsson i målet som gör en riktigt bra match idag. Johanna gör några riktigt vassa räddningar i första halvleken.
Sen är det riktigt kul och se Anja Karlssons eminenta instas på sin vänsterback. Hon är tajt och aggressiv i sitt försvarsspel och räds heller inte att kliva fram offensivt.
Vi skulle kunna nämna hela laget egentligen. En allt igenom helgjuten laginsats.
Nu får vi ladda om inför den svåpra bortamatchen mot Jula BK nästa söndag.

Fler bilder från matchen »

Laget:
---------------------------
1. Johanna Axelsson
2. Camilla Karlsson
3. Anja Karlsson
6. Jennie Svensson
7. Lisa Fritz
9. Victoria Ekdén
10. Kajsa Carlsson
11. Linn Berggren
12. Natalie Andersson
13. Alma Lundqvist
15. Elin Lundqvist
16. Matilda Krantz
17. Emma Berntsson (K)
18. Therese Jannesson
19. Malin Lennartsson

Coacher:
Jörgen Svensson
Jens Berntsson
Jenny Jakobsson
Viola Berntsson